מדי שנה אנשים רבים בישראל מחליטים להוסיף כיסוי ביטוחי של אובדן כושר עבודה במסגרת ביטוח קיים מסוג בריאות, מנהלים או חיים. בנוסף, יש כאלו שבוחרים לרכוש ביטוח א.כ.ע ללא קשר לביטוחים הקיימים שלהם, דבר שמבטיח להם במקרה בו הם יאבדו את היכולת שלהם להתפרנס אם משום חס וחלילה מחלה, תאונת עבודה, או כל טרגדיה אחרת.
לסיכום, במצב של אובדן כושר עבודה יש להגיש בעזרתו של סוכן ביטוח את כל המסמכים הדרושים, לוודא כי הם מולאו כהלכה וכן סיוע של מומחה חיצוני לחברת הביטוח יכול להיות לעזר רב בהשגת הפיצויים מחברת הביטוח.
תביעת אובדן כושר עבודה- חברות ביטוח
במקרה של בעיה שמונעת מהמבוטח להתפרנס הוא צריך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי של ישראל וכן אל חברת הביטוח דרכה הוא רכש את פוליסת אובדן כושר העבודה. המטרה היא קבלת קצבה או מענק חד פעמי משני גורמים אלו, דבר שיעזור לאותו אדם להתקיים ולשלם כרגיל את כל התשלומים אליהם התחייב. חשוב לדעת כי המושג אובדן כושר עבודה כפי שהוא מופיע בפוליסות של חברות ביטוח רבות בישראל קובע כי למבוטח מגיע פיצוי אם הוא מוגדר בדרגה של שבעים וחמישה אחוזים אובדן כושר עבודה (חשוב להתעדכן כי הדברים דינאמיים ומשתנים מדי תקופה). אם פוליסה נרכשה מסוכן ביטוח של החברה, הכתובת הראשונה אליה יש לפנות במקרה של בעיה או רצון לתביעה היא סוכן הביטוח. רוב האנשים אינם זוכרים שהם שילמו עמלת סוכן ביטוח במסגרת אותה פוליסה אותה הם קנו וכי בתחרות האכזרית בין חברות הביטוח הפרטיות לבין חברות הביטוח שמעסיקות סוכני ביטוח, הסלוגן המקובל של סוכן הביטוח הוא היחס האישי אותו הוא אמור לספק ללקוחותיו, גם במקרה של תביעות.תביעות ביטוח- התהליך
- ניירת- יש לפנות אל סוכן הביטוח על מנת שזה ימציא עבור הלקוח את כל הטפסים שאמורים להיות מוגשים לחברת הביטוח במקרה של תביעה.
- זמנים- ההמלצה היא תמיד להגיש את תביעת הביטוח במקרה של אובדן כושר עבודה ובכל מקרה אחר כמה שיותר מהר. חשוב לדעת כי אם המוטב הגיש תביעה מעבר ל- 60 נכונה לו בעיה.
- מומחה בתחום- חשוב לקחת בחשבון כי חברות ביטוח מעסיקות סוללה של עורכי דין בעלי ניסיון רב בתחום וכי חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין בעל ניסיון רב בתחום על מנת שיספק למוטב ייעוץ, ייצג אותו וינהל את הדו שיח מול הרופאים שלו.
- חוות דעת רפואית- בדרך כלל חברת הביטוח אומרת למוטב שהיא מעוניינת שהוא ייבדק אצל רופא משפטי שעובד עם חברות הביטוח, אך למרות זאת ההמלצה היא תמיד להיבדק אצל רופא נוסף ולצרף לתביעה כמה שיותר אסמכתאות שיעידו על המצב הרפואי וממה הוא נגרם. תמיד יש לצרף את עורך הדין לכל הבדיקות כעד.
לסיכום, במצב של אובדן כושר עבודה יש להגיש בעזרתו של סוכן ביטוח את כל המסמכים הדרושים, לוודא כי הם מולאו כהלכה וכן סיוע של מומחה חיצוני לחברת הביטוח יכול להיות לעזר רב בהשגת הפיצויים מחברת הביטוח.