מאכלים שניתן להכין במיקרוגל


רוב הילדים שנולדו בעשור האחרון אינם מכירים מטבח ללא מיקרוגל. מיקרו או תנור מיקרו-גל הם רק חלק מהכינויים לו זכה מכשיר המטבח המשוכלל שפועל על קרינה מסוג אלקטרו- מגנטית. מאמר זה יעזור לקוראים להבין מהו תנור מיקרוגל, יתרונותיו והמאכלים שניתן להכין באמצעותו.

מיקרוגל – נעים מאוד

המטרה העיקרית של מיקרוגל היא לחמם או לבשל את האוכל אותו אנו שמים במכשיר מטבח זה בצורה המהירה ביותר שיש. "קסם" זה נוצר על ידי קרינה מסוג אלקטרו מגנטית בתדר של מיקרון. אורך זה של גל יכול להגיע עד יותר מעשרה סנטימטרים. תנור המיקרוגל הראשון שווק לקהל הרחב כבר בשנת 1947 בארצות הברית. המשקל שלו היה מאסיבי (יותר משלוש מאות קילוגרמים) והגובה שלו היה בקירוב לשני מטרים. ההשקעה השתלמה ובשנות השבעים כאשר היה זינוק משמעותי בכל הקשור אל פיתוחים טכנולוגיים, תנורי המיקרוגל הפכו לפופולאריים מאוד לא רק במטבחים התעשייתיים, אלא גם במטבחים הביתיים.

בישול במיקרוגל- אז מה בא לנו לאכול היום?

חלק מהתבשילים הטעימים ביותר אותם ניתן להכין במיקרו הם: עוגת שוקולד מריר כיפית, אורז לבן אוורירי שיוצא מופרד וטעים, ברוקולי וכרובית מאודים, ביצים קשות, תפוחי אדמה ברוטב פטריות ושמנת, עוגת גבינה בכוס, לחם בננה וזוהי רק תחילת הרשימה הטעימה...

אולם, חשוב גם לדעת שלא כל המאכלים מותאמים לבישול במיקרוגל. למשל, בשר או עוף טרי לא רק שאינם מתאימים, סביר שהם יצאו לא מבושלים מספיק או לחילופין יבשים מדי. בכל מקרה, לפני כל בישול במיקרו, מומלץ לוודא שאכן החומרים בהם אתם משתמשים מתאימים לבישול כזה.

איסורים ויתרונות של תנורי מיקרוגל

לפני שמתחילים להשתמש במיקרוגל להכנת מאכלים, כדאי לדעת כמה כללים חשובים בשימוש בו. היתרונות העיקריים של תנורי מיקרוגל באים לידי ביטוי בזמן הבישול המהיר שחוסך אנרגיה בצורה ניכרת ומשאיר את רוב הויטמינים והמינרלים הטבעיים במזונות השונים אותם מכניסים לתנור משוכלל זה. היתרון השני של המיקרוגל בא לידי ביטוי בכך שקל מאוד להשתמש בו וקל מאוד לנקות את כל הכלים עליהם מחממים מזונות בתנור זה. למרות היתרונות הרבים חשוב לקחת בחשבון כי חובה לדעת את האיסורים שיש לתנורים אלו וזאת על מנת לא להעמיד את החיים שלנו ושל בני משפחתנו בסכנה ולהצליח ליהנות ממאכלים טעימים שהכנו באמצעות המיקרו:


  • מתכת- אסור לשים כלי מתכת במיקרוגל וזאת משום שחומר זה מתחמם ויכול לגרום לדליקה.
  • ריק- ההחלטה להפעיל מיקרו על ריק ללא שום דבר בתוכו יכולה להסב לו נזק.
  • קרינה- חשוב לדעת שלא מדובר בקרינה מייננת ולכן היא אינה מסוכנת ולא יכולה לגרום לסרטן כמו שאנשים רבים סבורים. למרות זאת, הקרינה יכולה לגרום לכוויות ויש כאלו שטוענים שהיא יכולה לגרום לפגיעה בפוריות.
חשוב לקחת בחשבון שבישול בתנור מיקרוגל חייב להיעשות בצורה נכונה. רבים אינם יודעים את הכללים ומגלים שהאוכל לא התחמם בצורה אחידה או לא בושל כהלכה.

  • כלים- ההמלצה היא תמיד להשתמש בכלים קטנים למטרת אפייה. עדיף לבשל פשטידה או תבשיל תפוחי אדמה בשתי קעריות קטנות מאשר בקערה אחת גדולה.
  • מיקום- תמיד יש לשים את האוכל הקר והאוכל בעל הצפיפות הגבוהה יותר בצד החיצוני של הצלחת כאשר מכניסים למיקרו.
  • כיסוי- יעזור לבישול מהיר, אחיד וימנע מצב של התייבשות.


לסיכום, הבישול במיקרוגל נחשב בטוח יחסית אולם הוא אינו מתאים לכל סוגי המאכלים וחשוב מאוד להקפיד על כללי שימוש נכונים כדי למנוע נזק למכשיר, לאוכל ובעיקר לעצמכם.

סקירת מוצרי חשמל נוספים תמצאו בבלוג אלקטריק סיטי